Vaikuttajat tekevät lähtemättömän vaikutuksen!

14.04.2023
Vaikuttajamarkkinointi
Sosiaalinen media

Joka kolmas suomalainen näkee tuotteen ensin somessa

Entistä useampi kuluttaja mainitsee nähneensä tuotteen sosiaalisessa mediassa ennen varsinaista ostopäätöstä. Sosiaalinen media on loistava ja tehokas tapa tuoda uutuustuotteita tavallisten kuluttajien tietoisuuteen pienelläkin budjetilla. Antaakseen somemarkkinoinnille lisäboostia, moni yritys turvautuu vaikuttajiin. Sosiaalisessa mediassa vaikuttajat liikkuvat kuin kalat vedessä, ja he osaavat luoda sisältöä, joka vetoaa kuluttajiin ruudun toisella puolella. Sisällön tulee puhutella potentiaalisia asiakkaita olemalla samalla samaistuttavaa ja rentoa. Parhaillaan laadukkaasti toteutettu vaikuttajamarkkinointi tuntuu siltä, kuin hyvä ystäväsi ohimennen mainitsisi kokeilun arvoisesta tuotteesta.

Milleniaalit antavat vaikuttajille enemmän arvoa

Erityisesti milleniaalit seuraavat aktiivisesti vaikuttajien uraa sosiaalisessa mediassa. Siinä missä nuoremmat sukupolvet selaavat somea yleispiirteisesti, milleniaalit toimivat huomattavasti yksilökeskeisemmin seuratessaan tiettyjä vaikuttajia, joiden sisältöä he pitävät poikkeuksellisen mielenkiintoisena. Tämä heijastuu myös milleniaalien ostokäyttäytymiseen, sillä he ovat herkempiä ostamaan tuotteita lempivaikuttajansa suosittelemana.

Rehellinen suositus vai maksettu mielipide?

Tästä päästäänkin vaikuttajien vastuukysymykseen – onko sellaista edes olemassa? On totta, että ihmisten kriittinen medialukutaito on kehittynyt maailman digitalisaation myötä, mutta monen kuluttajan saattaa olla hankala käsittää, voiko vaikuttajan suositukseen luottaa täysin. Myös yhteistyön solminut yritys joutuu tulilinjalle, mikäli kyseessä ei olekaan rehellinen suositus vaan maksettu mielipide. Vaikuttajien vastuu sosiaalisen median markkinoinnissa on herättänyt paljon kysymyksiä ja keskustelua, ja moni kokeekin, että tekaistu hehkutus on pahimmillaan kuluttajan harhaanjohtamista ja näin syvästi epäeettistä. Kyseessä ei kuitenkaan ole uusi ilmiö, sillä samaista on tapahtunut markkinoinnin alusta alkaen: joku antaa huippuarvostelun tuotteelle, joka ei käytännössä ylläkään aivan suosituksen tasolle. Loppujen lopuksi vaikuttajamarkkinointi ei eroa juurikaan käytetyn auton myymisestä, mikäli asiaa tarkastellaan kuluttajien höynäyttämisen ja eettisyyden näkökulmasta.

Yrittäjästä vaikuttajaksi

Verkosta ostaminen kehittyy jatkuvasti päivästä toiseen, ja perinteisissä kivijalkaliikkeissä asioiminen vähenee sen myötä. Syitä tähän on muun muassa verkko-ostamisen helppous ja nopeus sekä nettivalikoiman suuruus verrattuna fyysiseen myymälään. Digitaalinen kaupankäynti on onnistunut luomaan uusia tapoja mainostaa yrityksen tuotteita, ja vieläpä huomattavan edullisesti. Hyvänä esimerkkinä vaikuttajamarkkinoinnin nappisuorituksesta voidaan pitää kotimaista Smuuti Skin-ihonhoitosarjaa, jonka perusti Jenni Ahokas. Brändin perustaja toimi itse kasvoina uudelle tuotesarjalle luomalla autenttisen rentoja videoita TikTokiin. Lanseerauksen jälkeen tuotteet myytiin loppuun vain kahdessa päivässä ja moni asiakas jäi haluamaan lisää. Käytännössä koko TikTok-markkinoinnin Ahokas toteutti lähes nollabudjetilla. Tuotteiden suosioon auttoi myös se, että ne ovat tyypilliseen korealaiseen kosmetiikkaan verrattuna edullisempia, ja niitä voi ostaa tavallisista Prismoista ruokaostosten yhteydessä.

Jaa blogi
Miksi Haippi?
  • arrow
    Omaamme vankkaa kokemusta eri toimialojen yrityksistä.
  • arrow
    Haluamme jakaa luovat ideamme sinun kanssasi.
  • arrow
    Tarjoamme rentoa ja rehtiä palvelua.
Herätimmekö kiinnostuksesi?
Kiinnostuitko palveluistamme ja haluaisit tietää lisää? Ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä. Mikäli tiedät jo, mitä palveluita tiimiltämme tarvitset, voit jättää suoraan tarjouspyynnön!