Nämä tuotteet päätyvät syksyisin kuluttajien ostoskoreihin

10.09.2022
Markkinointi
Suosikkituote
Syksy

Mitkä tuotteet päätyvät ostoskoreihin syksyn kynnyksellä?

Syksyn pimenevät illat ovat tunnetusti pyhitetty pehmoisille neuleille, lämpimille teekupeille ja tunnelmallisille kynttilöille. Itse aloin pohtimaan syyssesonkia myynnin näkökulmasta – mitkä tuotteet tekevät eniten kauppaansa syksyn aikana?

 

Pidetään itsemme lämpimänä!

Lämpötilojen laskiessa moni kaivaa kaapeistaan villasukat ja välikausitakit esiin, mutta mitkä muotituotteet nousevat syksyn myydyimpien tuotteiden listoille vuosi toisensa jälkeen?

 

 • Villakangastakit – Tämä tuote on noussut ikoniseen asemaan syysmuodin parissa. Villakangastakki on ajaton ja tyylikäs, mutta ennen kaikkea lämmin. Itse muotialalla työskennelleenä voin kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että tämän tyyliset siistimmät takit viedään käsistä jo elokuun loppupuolella.

 

 • Juhlavaatteet – Pikkujoulukausi alkaa aiemmin kuin moni uskaltaa edes kuvitellakaan! Erityisesti juhlamekkojen ja miesten kauluspaitojen myynti kasvaa aina syyskaudella, koska moni kuluttaja tuskailee päällepantavan kanssa. Asiaan toki auttaa myös se, että erityisesti nuoremmat kuluttajat välttelevät saman asun toistamista useissa juhlissa.

 

 • Neuleet, hupparit ja collegepaidat – Erityisesti Suomen sääolosuhteissa neuleet ovat käytössä miltei vuoden jokaisena päivänä, mutta syksyisin paksumpien paitojen myynti lähtee räjähdysmäiseen kasvuun. Mielikuva pehmoisesta ja lämpöisestä neulepaidasta höyryävän teekupin kera puhuttelee kuluttajia vuodesta toiseen, eikä ihme!

 

 • Saappaat – Lämpimät jalkineet nostavat päätään aina ilmojen viiletessä, ja erityisesti kumisaappaat menevät hyvin kaupaksi syksyn korvilla. Moni aikuinen kuluttaja kuitenkin pyrkii välttämään inhottavia vesisateita ja nilkkoihin asti ulottuvia kuralammikkoja, mutta lapset rakastavat leikkiä ulkona säässä kuin säässä. Tämä näkyy lasten kumisaappaiden kasvavissa myyntiluvuissa.

 

 • Talviasusteet – Pipot, hanskat ja huivit ovat syksyn ja talven suosikkituotteita, jotka ilmestyvät kauppojen valikoimiin jo hyvissä ajoin ennen pakkaslukemia. Näitä myydään niin aikuisille kuin lapsillekin suuria määriä syksyllä, ja moni antaa näitä joululahjaksi vielä myöhemmin talvella.

 

 • Halloweenasut – Amerikkalaislähtöinen juhla on yleistynyt Suomessa viime vuosina, ja moni haluaakin juhlistaa sitä uudella naamiaisasulla. Halloweenasu on tyypillisesti pelottava, ällöttävä ja kaikin puolin karmiva, mutta osa haluaa juhlistaa halloweenia pukeutumalla söpöksi eläimeksi tai tunnetuksi populaarikulttuurin hahmoksi.

 

Kuluttajat varautuvat joulusesonkiin hyvissä ajoin

Oletko joskus pohtinut, millaiset käyttötavarat löytävät tiensä kuluttajien ostoskoreihin syksyn aikana? Tässä osa niistä!

 • Kosteusvoiteet ja rasvat – Kylmät ilmat ja kova tuuli saattavat kuivattaa ihoa koko syys- ja talvikauden ajaksi, joten moni kuluttaja päätyykin hamstraamaan kosteuttavia voiteita ja rasvoja, joiden avulla selvitä äärimmäisistä sääolosuhteista.

 

 • Juhlasesonkien koriste-esineet – Osa kuluttajista juhlistaa halloweenia ja myöhemmin talvella Suomessa juhlitaan itsenäisyyspäivää, joulua ja uutta vuotta. Näiden juhlien väliin mahtuu myös merkittävä määrä pikkujouluja ja muita illanistujaisia, jotka on koristeltava teemaan sopivilla esineillä.

 

 • Askartelutuotteet – Moni suomalainen varautuu joulusesonkiin jo hyvissä ajoin hankkimalla erilaisia askartelutarvikkeita. Perheet askartelevat koristeita lastensa kanssa, ja osa haluaa tehdä joulukorttinsa omin käsin. Värikartonkeja, korttipohjia, glitterliimoja ja tarroja myydään jo hyvissä ajoin niin päivittäistavarakaupoissa kuin erikoisliikkeissäkin.

 

 • Lasten lelut – Kuten aiemmin mainitsinkin, suomalaiset varautuvat jouluun hyvinkin aikaisin, ja tämä pätee erityisesti lasten leluihin. Monet brändit osallistuvat marraskuussa vietettävään Black Friday -tapahtumaan, josta asiakkaat voivat napata itselleen tuotteita alennettuun hintaan. Tämä on loistava tilaisuus löytää kalliita legosettejä ja barbie-nukkeja pukinkonttiin pilkkahinnalla!

 

Vaikka nämä tuotteet säilyvät suosittuina vuodesta toiseen, on markkinoilla aina tilaa uudistuksille ja raikkaille ideoille. Tutustu ja opiskele rohkeasti paikallisia markkinoita ja pohdi, löytyisikö sinulta tuote tai palvelu, joka uudistaisi alaa ja tarjoaisi kuluttajille jotain uutta.

 

Vaikka nämä tuotteet säilyvät suosittuina vuodesta toiseen, on markkinoilla aina tilaa uudistuksille ja raikkaille ideoille. Tutustu ja opiskele rohkeasti paikallisia markkinoita ja pohdi, löytyisikö sinulta tuote tai palvelu, joka uudistaisi alaa ja tarjoaisi kuluttajille jotain uutta.

 

Samalla voit tarkastella Haippi Storen tuotteita, joilla pysyt lämpimänä syksyn edetessä!

Jaa blogi
Miksi Haippi?
 • arrow
  Omaamme vankkaa kokemusta eri toimialojen yrityksistä.
 • arrow
  Haluamme jakaa luovat ideamme sinun kanssasi.
 • arrow
  Tarjoamme rentoa ja rehtiä palvelua.
Herätimmekö kiinnostuksesi?
Kiinnostuitko palveluistamme ja haluaisit tietää lisää? Ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä. Mikäli tiedät jo, mitä palveluita tiimiltämme tarvitset, voit jättää suoraan tarjouspyynnön!