Mikä on mediakortti?

11.04.2023
Mediakortti
Sisällöntuottaja
Blogi

Mediakortti eli media kit on bloggaajan paras ystävä, joka auttaa tekijää solmimaan uusia yhteistöitä asiakasyritysten kanssa. Yksinkertaisimmillaan mediakortista voidaan puhua digitaalisesta käyntikortista, joka luo ensivaikutelman blogista. Usein mediakortit toteutetaan yhden sivun taktiikalla, jolloin kaikki tarvittava tieto näkyy asiakkaille yhdellä vilkaisulla.

 

Voinko tilata mediakortin vaikken kirjoitakaan blogia?

Tottahan toki! Mediakortti tunnetaan perinteisesti bloggaajien työvälineenä, mutta siitä voi olla runsaasti hyötyä myös muiden kanavien sisällöntuottajille, joiden tavoitteena on solmia yhteistöitä. Mediakortin ehdottomiin hyötyihin kuuluu yhteistöihin liittyvien neuvotteluiden helpottaminen, kun moni sisällöntuottaja sisältää henkilökohtaisen hinnastonsa mediakorttiin. Tämän ansiosta asiakasyritys tietää heti, kuinka paljon yhteistyö kustantaa, eikä ”osta sikaa säkissä”. Yritykset saavat laadukkaasti toteutetusta mediakortista kaiken tarpeellisen tiedon, kuten sosiaalisen median tilien seuraajamäärät tai blogin kuukausittaiset lukijat. Yksityiskohtaisen datan ansiosta yrityksen päätös yhteistyösopimuksen solmimisesta helpottuu huomattavasti, kun he näkevät konkreettisesti, millaisen yleisön kollaboraatio saavuttaa.

 

"Laadukas mediakortti antaa sisällöntuottajasta ammattimaisen ja vakuuttavan kuvan – sen avulla tekijä voi helposti vahvistaa omaa brändiään."

 

Canva mediakortti mockup

Ei kuitenkaan tylsä

Tässä vaiheessa mediakortti saattaa vaikuttaa monen mielestä tylsältä tekstitiedostolta, johon on listattu blogin tärkeimmät seikat. Asia ei kuitenkaan ole näin, sillä mediakortistakin voi räätälöidä täysin sisällöntuottajan näköisen taideteoksen. Siinä, missä kiinnostusta herättävä sisältö on mediakortin ehdoton valttikortti, on visuaaliseen ilmeeseen myös kiinnitettävä huomiota. Graafisen suunnittelun avulla mediakortti viestii haltijastaan värein ja kuvin. Niinhän vanha sanonta kuuluukin: ”Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”. Mainostoimistomme graafinen suunnittelija auttaa kokonaisuuden luomisessa ja vastaa valmiin tuotteen esillepanosta.

 

Mitä mediakortista tulee löytyä?

 • Blogin nimi ja logo
 • Lyhyt ja ytimekäs esittely blogista
 • Kirjoittajaesittely
 • Kuukausittaiset lukijat
 • Blogin kohderyhmä
 • Yhteistyöhinnasto
Jaa blogi
Miksi Haippi?
 • arrow
  Omaamme vankkaa kokemusta eri toimialojen yrityksistä.
 • arrow
  Haluamme jakaa luovat ideamme sinun kanssasi.
 • arrow
  Tarjoamme rentoa ja rehtiä palvelua.
Herätimmekö kiinnostuksesi?
Kiinnostuitko palveluistamme ja haluaisit tietää lisää? Ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä. Mikäli tiedät jo, mitä palveluita tiimiltämme tarvitset, voit jättää suoraan tarjouspyynnön!