Käärijänvihreästä kesän trendiväri

13.05.2023
Euroviisut
Käärijä
Trendi

Cha Cha Cha! Suomen Euroviisuedustaja Käärijä on nauttinut kisan ennakkosuosikin asemasta, ja kilpailu huipentuu lauantain viisufinaaliin. Sympaattinen huumoriveikko on herättänyt kiinnostusta niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin, ja viisukansa ei näytä saavansa tarpeekseen Suomen vihreästä miehestä. Nyt sinäkin voit ostaa kaupasta pina colada -tölkin, jota koristaa Käärijän kasvot tai leipoa viisuviikonlopulle supersuositun käärijätortun.

 

Suomalaiset villiintyivät Käärijätuotteista

Artistin kirkkaanvihreästä esiintymisasusta on muodostunut ikoninen trendi-ilmiö, mikä näyttäytyy monien eri yritysten tuotteissa. Käärijänvihreät tuotteet valtasivat Suomen myrskyn lailla, ja nämä myyntituotteet ovat huvittaneet ja puhuttaneet suomalaisia pitkin kevättä. Samanlainen ilmiö oli huomattavissa vuoden 2019 jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa, kun koko kansa pohti, löikö Marko ”Mörkö” Anttila kiekon sisään. Tästä seurasi mörköteemaisten tuotteiden massavalmistus ja kollaboraatio muun muassa Muumien kanssa.

 

Nyt yritykset pyrkivät hyödyntämään suomalaisten viisuhuuman esittelemällä kirkkaanvihreitä ja pina colada -teemaisia tuotteita markkinoille. Vaikka moni yritys ratsastaakin Käärijän viisumenestyksellä, ei näitä tuotteita voi kuitenkaan laskea virallisiksi oheistuotteiksi eli merchiksi. Tori.fi -sivustolla suomalaiset ovat innostuneet myös markkinoimaan second hand -tuotteitaan myös Käärijän mainetta hyödyntäen. Käytettyjen tavaroiden myymiseen ja ostamiseen erikoistunut verkkopalvelu täyttyi vihreistä tuotteista, joilla ei ollut minkäänlaista asiayhteyttä itse artistiin.

Käärijäkuomat / Iltalehti

Käärijävihta / Iltalehti

Käärijäpallo / Iltalehti

Mistä ilmiö johtuu?

Käärijän erottuva kappale on viihdyttänyt Suomessa jo UMK-karsinnoista asti, ja kevään myötä niin artisti kuin biisikin ovat nousseet suosioon kansainvälisestikin. Cha Cha Cha on kappaleena erikoinen ja hauska bilebiisi, joka yhdistää monet musiikkigenret yhdeksi teokseksi. Suomi ei varsinaisesti ole nauttinut ennakkosuosikin asemasta aikaisemmin, joten vuoden 2023 viisut ovat meille jo nyt varsin poikkeukselliset. Käärijän vihreä bolero on saavuttanut ikonisen aseman ja suorastaan tavaramerkin omaisen tunnistettavuuden kisan aikana, sillä moni yhdistää kirkkaanvihreän värin ja mustan nahkajäljitelmän juuri Suomen omaan Käärijään. Suomalainen vihreä mies herättää kiinnostusta, ja Käärijä on hienosti tuonut oman maansa kartalle sympaattisella suomalaisella aksentillaan eli rallienglannilla. Mikäli Käärijä menestyy kisoissa hyvin tai jopa voittaa viisut, ennustamme Käärijäboomin jatkuvan pitkälle kesään!

Jaa blogi
Miksi Haippi?
  • arrow
    Omaamme vankkaa kokemusta eri toimialojen yrityksistä.
  • arrow
    Haluamme jakaa luovat ideamme sinun kanssasi.
  • arrow
    Tarjoamme rentoa ja rehtiä palvelua.
Herätimmekö kiinnostuksesi?
Kiinnostuitko palveluistamme ja haluaisit tietää lisää? Ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä. Mikäli tiedät jo, mitä palveluita tiimiltämme tarvitset, voit jättää suoraan tarjouspyynnön!